Ze verlangt naar zoveel meer.

Ze zit voor me… een meid die uitstraalt dat ze weet wat ze wil en daar enthousiast en bevlogen over vertelt. Heerlijk om te zien. En dan toch die twijfel in haar stem, twijfel aan zichzelf. ‘Want…’ zegt ze, ‘soms lijkt het alleen maar alsof ik weet wat ik wil en bekruipt me het gevoel dat het anders moet. Dat ik heb te kiezen.’ En dus zit ze tegenover mij en vertelt ze wat er op haar hart ligt.

Frustratie

Terwijl ze praat is de frustratie zichtbaar. De frustratie om te moeten kiezen en geeft ze aan niet te willen kiezen. Want waarom opgeven wat zo leuk is? Waar ze zo ontzettend blij van wordt en van gaat stralen. Terwijl we praten ontdekt ze dat de dingen die ze doet nu nog voelen als losse eilandjes, maar elkaar juist heel goed aanvullen en versterken. Ze benadrukken juist haar eigenheid.

Stemmetje

En dan toch dat stemmetje. Dat angst-stemmetje dat haar klein houdt en alles het liefst bij het oude vertrouwde houdt. Simpelweg omdat de stap naar het andere te spannend en onbekend is. En dat terwijl zij zo verlangt naar zoveel meer. Naar een nieuw avontuur waarin zij mag werken op haar eigen-wijze.

Om dat stemmetje niet te horen overschreeuwt ze zichzelf bijna. Heeft ze het gevoel dat ze de ander altijd heeft uit te leggen wat er speelt en waarom het zo lastig en ingewikkeld is. Om heel eerlijk te zijn: daarmee houdt ze in stand wat ze niet meer wil.

Nieuwsgierig

Om de verandering in gang te zetten vraag ik haar naar de kleur die haar hierbij kan helpen. Ondanks de twijfel in haar stem zie ik haar ogen oplichten. Het is oranje dat op plopt. Haar nieuwsgierig maakt en tegelijk spannend voelt. En dat snap ik, want de creatiekracht die van deze kleur afkomt maakt haar nederig. Het is de kleur die ook vertelt dat jij met jouw verhaal het verschil kunt en mag maken voor de ander.

Angst

Dat voelt spannend en onzeker. Het vraagt haar echt te voelen wat er gevoeld mag worden. En de angst, die haar nu nog weerhoudt om tot grootse dingen te komen, in de ogen te kijken en te onderzoeken op welke zij haar bijdrage wil leveren.

Avontuur

Ik weet zeker dat oranje haar op deze reis gaat helpen. Dat zij haar innerlijk vuur weer weet aan te zetten waardoor zij haar verlangens vol toewijding en enthousiasme kan omarmen. Om zo haar droom niet langer te dromen, maar écht te leven. De eilandjes die nu nog als los zand ronddrijven zullen dan samen een mooie archipel vormen en elkaar versterken en ondersteunen.

Ben jij benieuwd hoe de taal van kleur jou kan helpen op jouw pad naar innerlijke groei en een gevoel van vrijheid? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek via info@mangooz.nl of door te reageren op dit bericht.