In goud geschreven

Gespannen, onzeker en tegelijk nieuwsgierig zit ze tegenover mij voor een eerste kleurensessie. Al langer bewandelt zij het pad van persoonlijke ontwikkeling, heeft ze op verschillende manieren naar zichzelf en de situatie waarin ze zit gekeken. Op dit moment ervaart ze echter stilstand. Er verandert niets. En dat terwijl ze ook duidelijk voelt dat er een andere laag vrijgemaakt mag worden. De laag die haar de ruimte biedt haar eigen pad te bewandelen.

Kleur voor kleur
Al pratend verkennen we waar het voor haar over mag gaan. Tot we bij dat ene punt aankomen… Dat punt waarvan ze op voorhand niet bedacht had dat het daar over zou gaan. Met dat punt was ze toch ok? Of zat er nog een laagje onder? Stap voor stap mocht ik haar helpen dichter bij de kern te komen. Aan de hand van de vijf stappen kiest ze vijf voor haar passende kleuren. Kleuren die recht uit haar hart komen. Waardoor ze taal geeft aan dat wat wel gevoeld, maar nog niet gezegd kon worden.

Klemgezet
Goud laat haar inzien dat ze haar liefsten graag alle ruimte geeft voor hun eigen ontwikkeling en ‘zijn’. Tegelijkertijd is dit haar allergie wanneer het zich uit in egocentrisch gedrag bij de ander. Want; ‘waar ben ik? Ben ik/wij het waard om moeite voor te doen?’ De twijfel geeft haar een gevoel van ‘klemgezet worden’. De vitaliteit en positieve levenshouding van goud waar zij zich altijd zo goed bij voelde, verdween hierbij naar de achtergrond.

Overleven
Het resultaat van deze twijfel en pijn was dat ze zich liet verleiden door de zwaarte van de kleur indigo. Dit is de kleur van autoriteit en conservatieve gedachten en systemen. Totaal anders dan de kleur goud. Bij indigo verdwijnen haar eigen inzichten, het volgen en écht meeluisteren met haar innerlijk gesprek. Hierdoor voelde zij vaak de behoefte zich af te sluiten van de wereld om haar heen. Om zo te kunnen overleven in de wirwar van gedachten en emoties.

Sparkles
Weer genieten van de sparkles in haar leven, dat is waar ze naar verlangt. Het nieuwe doel. Niet langer verantwoordelijkheid te (hoeven) voelen voor de acties, het gedrag en/of emoties van de mensen dichtbij. Ze wil bevrijd zijn van oude banden en patronen waardoor er ruimte gecreëerd wordt om haar eigen gedachten te volgen en schaamteloos te genieten. Nieuwe ruimte om lekker gek te doen, haar eigen energie weer te voelen en weer te stralen. Net als goud!

Transformatie
Na de sessie is er al zoveel duidelijk geworden en is zij er klaar voor om de wereld vol mogelijkheden verder te onderzoeken. Terug naar goud, klaar om weer het stralend middelpunt in haar eigen leven te zijn. De kleurensessie gaf haar inzicht in waar de strijd en twijfel zat. Zij kan nu verder. Verbonden met haar innerlijke zelf kiest zij ervoor de pijn en tranen van het verleden te transformeren in wijsheid.

Ben jij er ook klaar voor om de wereld je ware zelf te laten zien? Je niet langer af te vragen wat de wereld nodig heeft. Maar te onderzoeken wat jij nodig hebt om te stralen? Voel je dat je hierbij wel wat kleurrijke ondersteuning kunt gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met me op voor een kennismaking via info@mangooz.nl.