Even voorstellen

Dit ben ik!

Ik ben Yvonne en zo lang als ik mij kan herinneren ben ik creatief bezig. Als kind schreef ik graag en maakte ik de mooiste creaties met papier, verf, klei etc. Later kwam daar de liefde voor grimeren bij en ontdekte ik ook de mogelijkheden van theater en beweging. Toen al was creatief bezig zijn mijn manier om mezelf te uiten.

Na het voortgezet onderwijs voelde het dan ook vanzelfsprekend om de studie tot docent tekenen,- en handvaardigheid te volgen. Ik heb vele jaren en met net zo veel plezier lesgeven. Waar ik het meest blij van werd waren de gesprekken die ik met de leerlingen had. Zowel als hun mentor als tijdens de lessen. Meer en meer verschoof mijn aandacht dan ook van docent naar coach.

Sinds 2020 werk ik als kleurcoach en heb ik mij gespecialiseerd in rouwverwerking via kleur en creativiteit.

In mijn coaching maak ik gebruik van kleur en creativiteit en nodig ik jou uit om mee te gaan op reis naar innerlijke ontwikkeling. Tijdens deze reis zijn kleur en creativiteit jouw gesprekspartner en zullen zij jou antwoorden geven. Zowel op de vragen die je hebt als op het beeld wat jij gecreëerd hebt. Samen met jou maak ik de vertaalslag naar de verbinding met jezelf.

 

 

“Zijn zoals je bent
Om te worden wie jij bent”

 Mijn persoonlijke zoektocht 

In mijn zoektocht naar persoonlijke groei en ontwikkeling, naar echte verbinding in en met mijzelf, kwam ik in aanraking met kleur en creativiteit. Wauw! Het was alsof er een vuurtje aangestoken werd. Alles wat ik maakte vertelde me iets over mijzelf.

Dit alles werd zichtbaar nadat ik in 2008 het rouwproces rondom mijn buitenbaarmoederlijke zwanger doormaakte en het zwanger worden toch minder vanzelfsprekend bleek. Het verlangen om samen met mijn lief de papa en mama van een mini mensje bleef, de frustratie van niet zwanger worden ook.

In die tijd beschilderde ik zwangere buiken -bellypaints -. Toen ik uiteindelijk de stap zette om naar een psychologe te gaan, vroeg zij mij op de vrouw af of ik mijn eigen buik wel eens beschilderd had. Mijn antwoord hierop was NEE. Ik was tenslotte nog nooit echt zwanger geweest. Toch? Niets was natuurlijk minder waar. Ik was wel degelijk zwanger geweest. Haar opdracht was helder: maak een bellypaint voor jezelf.

Eenmaal thuis voelde ik dat ik de voor mij verschillende fasen van mijn rouwproces zichtbaar wilde maken. Elke aspect hiervan heb ik beschilderd. Het tastbaar en zichtbaar maken van enerzijds mijn verlangen en anderzijds het grote verlies zorgde ervoor dat ik het echt kon zien en voelen. Door de beelden op mijn buik had ik voor mezelf ruimte gecreëerd. Een mogelijkheid om het vanuit een ander perspectief te bekijken.

Kleur en creativiteit gaven mij een tool in handen waardoor ik de dingen op mijn eigen wijze kon doen én de vertaalslag kon maken naar mezelf. En voelde ik dat ik weer op mijzelf en mijn eigen kracht kan vertrouwen.

 

 

Ga het avontuur aan en ontdek hoe kleur en creativiteit jou kunnen helpen op jouw pad naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Zet die eerste stap naar verandering!