“Creativiteit kan je zelfvertrouwen en kracht geven

in moeilijke situaties”

Geef kleur aan jouw verlies

Aan de buitenkant lijkt het alsof je de draad weer redelijk hebt opgepakt. Je doet je dagelijkse dingen en die zijn soms zelfs ook best leuk. Dit is wat er aan de buitenkant zichtbaar is. Wat jij laat zien. Binnen in jou voelt het leven soms als hard en afstandelijk. Mis je de verbinding met jezelf en de mensen om je heen. Je voelt je vaak alleen in je verdriet.

Er lijkt een afstand te zijn ontstaan tussen de jou en de rest van de wereld. Een buitenwereld die jou niet lijkt te begrijpen. Het verlies is soms zo groot en overweldigend waardoor in beweging komen je zwaar valt. Je voelt je kwetsbaar en emotioneel leeggezogen. Toch merk je ook dat je heel diep van binnen weer naar meer kleur verlangt. Naar de diepte en de rijkheid die er was voordat het verlies bij jou aan de deur klopte.

 

Maar hoe doe je dat? Wat doe je dan?

Na een verlies de draad weer oppakken voelt vaak onwerkelijk en onwennig. Alles is immers anders, verandert. Degene van wie of wat jij hield is er niet meer. De zwaarte trekt je als het ware naar beneden. Kleur en creativiteit kunnen op dit soort momenten helpen. Ze nodigen je uit contact te maken met je onderbewuste, jouw diepste gevoelens en te onderzoeken wat nu nog verborgen is.

 

 Maak het tastbaar

Hoe zou het voor jou zijn om tastbaar maken wat zo veel pijn doet. Tastbaar maken wat je mist of waar je juist zo naar verlangt. Jouw verlies of verlangen vangen in kleur en beeld betekent niet dat jij jouw verlies of verlangen hebt los te laten. Wel kan het jou helpen om ruimte te creëren, zodat er ruimte kan en mag ontstaan voor een ander perspectief. Voor lichtheid en het vertrouwen weer toe te laten in je leven.

Voel jij dat je er klaar voor bent vorm te geven aan jouw diepste gevoelens? Om jouw rouw, jouw verlies tastbaar te maken in een prachtig beeld, jouw beeld? Ik nodig ik je uit om in een veilige en omgeving jouw verlies en/of verlangen zichtbaar te maken en neem jou stap voor stap mee op deze innerlijke reis. 

 

Maak jouw verlies tastbaar.

Wat je nog wilt weten.

Voor wie

Deze workshop is voor jou wanneer jij voelt dat je vorm wilt geven aan jouw verlies. Dat je het verlies tastbaar wilt maken. Dit kan individueel, als gezin of bijvoorbeeld als vriendengroep.

De workshop

In een dag of dagdeel gaan we op zoek naar de vormen en kleuren die passen bij jouw of jullie verlies. Maak je je eigen of gezamenlijk beeld.

Ervaring

Voor de workshop is geen creatieve ervaring vereist. Nieuwsgierigheid en vertrouwen op en in je eigen intuïtie zijn voldoende. Eenmaal bezig zullen de kleuren en de beelden als vanzelf ontstaan.

Kosten

De workshop wordt op jullie wensen en verlangens afgestemd. Afhankelijk hiervan wordt de prijs samengesteld.